Vitamina B12 – un supliment alimentar esențial pentru organism

M-am hotărât să urmez un regim strict vegan în urmă cu mai bine de șapte ani, din cauza unor probleme hormonale pe care le aveam atunci și la îndrumarea unui medic homeopat. Această decizie a coincis și cu stabilirea mea în Los Angeles, un loc ideal pentru a te dedica acestui regim alimentar, datorită awarness-ului și disponibilității unei game variate de produse.

A fi vegan este un mod de viață care necesită multă documentare și determinare pentru a respecta cu strictețe principiile veganismului și pentru a te menține sănătos.

Eliminarea produselor de origine animală din alimentație trebuie înlocuită cu o dietă bogată în nutrienți și vitamine care asigură o funcționare optimă a organismului.

Proteinele și grăsimile din carne, pește, lactate, ouă se pot găsi în produse vegetale precum ciupercile, fasolea neagră, lintea, năutul, avocado, nuci, migdale, uleiul de cocos ș.a.m.d., dar și în superalimente cum ar fi spirulina, moringa, semințe de chia etc.

Vitamina B12, despre care vă voi vorbi în articolul de astăzi nu este secretată în mod natural de către corpul uman și se găsește în majoritatea produselor de origine animală.Vitamina B12 Vital Ankermann // Lili Sandu

Prima vitamină din lista de suplimente care mi-a fost recomandată de medicul naturopat a fost Vitamina B12, o vitamină esențială pentru organism.

Este bine de știut că nici în cazul celor care consumă carne, lactate, ouă etc, această vitamină nu este asimilată complet de către organism din cauza procesării excesive a acestor produse și tocmai de aceea suplimentarea ei este necesară.

Un aport adecvat de vitamina B12 este esențial pentru:

  • lupta împotriva anemiei;
  • funcționarea normală a sistemului nervos – vitamina B12 este un aliat important în păstrarea simțurilor auditive și tactile, precum și în funcțiile de echilibru și învățare;
  • menținerea sănătății psihice – ajută în protecția deteriorării neurologice la bătrânețe;
  • metabolismul energetic normal;
  • reducerea oboselii și extenuării – oferă suficientă energie atât pentru eforturile fizice cât și pentru cele intelectuale;
  • sănătatea inimii – ajută la transformarea homocisteinei în metinionă, un aminoacid esențial.

Deficiența de vitamina B12

Deficitul de vitamina B12 se poate dezvolta lent, cauzând simptome care apar treptat și se pot intensifica în timp sau se poate instala rapid. Simptomele pot include: senzație de oboseală sau chiar extenuare, de scădere a capacității de concentrare și a memoriei, amorțeală, furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor, dificultate la mers, probleme de echilibru.Vitamina B12 Vital // by Lili Sandu

Vitamina B12 se găsește sub mai multe forme, cea mai eficientă, naturală și care se absoarbe cel mai bine de către organismul uman fiind Metilcobalamina.

Eu sunt foarte atentă cu sursa suplimentelor alimentare pe care le introduc în dieta mea și recent am descoperit B12 Vital, suplimentul produs de WÖRWAG Pharma, o companie germană cu renume internațional, care îmi asigură necesarul zilnic de vitamina B12 și pe care vi-l recomand și vouă. Puteți găsi acest produs în principalele lanțuri de farmacii din București și din țară.

Vitamina B12 Ankermann // by Lili Sandu