Trench coat-ul, senzualitate în stil britanic

dwome

În continuarea colaborării mele cu Dwome, magazinul cu articole vestimentare pre-owned de cea mai bună calitate, despre care am vorbit aici, săptămâna aceasta vă prezint o ținută inspirată de zilele ploioase, în care piesa centrală este trench coat-ul.

Fie că îl folosiți precum Rosie Huntington Whiteley în reclama de la Agent Provocateur, fie pentru o întâlnire de afaceri, trench-ul este o piesă versatilă, cu care nu prea dai greș. Și mai mult decât atât, este o investiție bună. Dacă este păstrat cu grijă, acesta poate fi purtat multe sezoane. Un exemplu bun în această direcție este foarte popularul trench Burberry, care își păstrează linia de ani buni. De altfel, așa apare în mod oficial acest item, în 1856, când Thomas Burberry deschide primul magazin de haine bărbăteşti în Basingstoke, Hampshire.

Trench coat Dwome

Trench-ul a fost purtat pentru prima oară de o femeie, (și ce femeie!), Greta Garbo, în anul 1928, odată cu apariția filmului A woman of affairs.

trench coat greta garbo
Primul trench purtat de o femeie, Greta Garbo, în pelicula A woman of affairs, 1928.

Chiar dacă la început a fost o piesă vestimentară exclusiv bărbătească, trench-ul intră in garderoba feminină și devine un item iconic după ce este purtat de nume mari ale cinematografiei, precum Ava Gardner, Katherine Hepburn, Sofia Loren, Audrey Hepburn și Catherine Deneuve.

Eu am ales să îl port în această ținută cu o pereche de cizme din piele întoarsă, peste genunchi și să îl accesorizez cu o eșarfă Hermès, o pereche de ochelari și cu o geantă Hermès Kelly – denumită așa după Grace Kelly, prințesa de Monaco și care nu poate trece neobservată.

Processed with VSCO with e3 preset

trench coat dwome

Paltonul este de la Manrico.

Cizmele – Kathryn Amberleigh.

Eșarfa – Hermès.

Ochelarii sunt de la Hyde’s.

Geanta este un Hermès Kelly.

Trench coat Dwome

Processed with VSCO with 4 preset

trench coat dwome

trench coat dwome

trench coat ul by lili sandu

“Până la urmă eleganța vine din interior, se găsește în privire, în gesturi, și bineînțeles, în arta de a te îmbrăca simplu, dar rafinat.”

Grace Kelly