Riviera Franceză – vacanță într-un colț de paradis

Pe cât de frumoasă poate fi planificarea unei vacanțe, pe atât de apăsătoare, uneori, poate fi și alegerea destinației. Asta cu atât mai mult cu cât este vorba despre vacanța de vară, când condițiile meteo sunt extrem de favorabile și ne putem permite o perioadă mai lungă de relaxare… opțiunile sunt, practic, inepuizabile. O insulă din Grecia sau din Croația? Dar și Portugalia sună bine… În Toscana ar fi superb! La Marrakesh e prea cald în Iulie, mai degrabă la toamnă. Hmm…

Și tot așa am dezbătut până când am primit invitația unor prieteni stabiliți în Sudul Franței de a petrece alături de ei 10 zile pe faimoasa Coastă de Azur.

So how about the French Riviera?

Toate bune și frumoase, am cumpărat biletele de avion pentru începutul lunii iulie, am făcut research pentru locurile pe care voiam să le vedem, ne-am făcut bagajul… doar că odată ajunși la aeroport, nu au mai fost toate chiar așa de bune. 🙂

Alesesem un zbor de seară și am aflat, cu dezamăgire, că avionul în care trebuia sa fim nici nu plecase din Frankfurt în momentul când noi trebuia să ne îmbarcăm și că, cel mai probabil, nici nu avea să mai plece în acea seară. O fi fost de vină ploaia torențială…

O altă variantă ar fi fost o escală la Munchen, dar trebuia sa ne petrecem noaptea într-un hotel de aeroport și să fim îndeajuns de norocoși să prindem două locuri libere pe zborul Munchen-Nisa ziua următoare.

Aventurieri, aventurieri, dar nu am vrut să riscăm, așa că am luat decizia să plecăm a doua zi dis-de-dimineață.

Vacanță pe Riviera / www.lilisandu.ro

La joie de vivre se simte altfel când te trezești cu noaptea în cap ca să prinzi avionul, haha.

Dar când am văzut soarele răsărind pe fereastra avionului, am respirat ușurați și am hotărât să nu (mai) lăsăm nimic să ne strice vacanța pe Riviera Franceză.

Atât eu, cât și Silviu mai fuseserăm prin aceste locuri frumoase, însă am vrut de data aceasta să încercăm să vedem tot ce nu mai văzusem, dar în tihnă.

Uneori, pentru că vrem să vizităm cât mai mult, ne întoarcem din vacanță mai obosiți decât atunci când am plecat.

Acum am reușit să îmbinăm așa cum trebuie “goana după noutăți” cu orele petrecute în liniște, la plajă, sau cu momentele noastre romantice. ♥

Ce desfătare să te trezești în fiecare dimineață cu acest view!

Riviera Franceză - Room with a view on lilisandu.ro

Și când ai o asemenea priveliște, e păcat să nu mergi să o vezi mai îndeaproape. Așa am ajuns la Plage Mala, una dintre cele mai frumoase plaje din această zonă, un loc preferat și de cei din familia Grimaldi, și care se afla la doar cinci minute de apartamentul prietenilor noștri, Andrei și Sarah.

Plage Mala on the Riviera / Lili Sandu
Plage Mala – fotografie realizată cu Huawei P10

Let's get this weekend started ???? #tgif #beachlife #summervibes #travelbylilisandu #weekendaway

A post shared by L I L I S A N D U (@lilisandu_official) on

Riviera Franceză / Lili Sandu & Silviu Tolu

Așadar, am petrecut primele zile într-o relaxare completă, cu mese copioase, bogate în seafood și vin roze (Silviu a fost extrem de încântat de selecția de vinuri din Provence) și plimbări prin Cap D’Ail și Monaco, timp în care ne-am încărcat bateriile pentru următoarele zile, când am călătorit mai mult.

Holiday on the French Riviera / By Lili Sandu

French Riviera with Lili Sandu
Un selfie cu noul Huawei P10
Lili Sandu și Silviu Tolu / Riviera Franceză
Lunch time la restaurantul African Queen
Riviera Franceză / Travel by Lili Sandu
Pizza cu trufe și Aperol

Riviera Franceză / Vacanță by Lili Sandu

Este celebră zicala cum că “O fotografie face cât o mie de cuvinte“, și noi nu doar că am fotografiat din plin, dar avem și nenumărate filmulețe pe care le puteți vedea în primul nostru episod de Vlog (sau Vlove, așa cum i-am spus noi), la sfârșitul acestui articol.

Nu o să vă plictisesc așadar cu multă vorbăraie, vă las aceste imagini frumoase de care vă veți bucura sper (nouă ni s-a făcut așa dor de vacanță când le-am revăzut). Voi încerca să punctez doar ceea ce ne-a atras atenția în mod special în această prima parte a vacanței noastre.

Lili Sandu / Holiday on the French Riviera

 

Views. ?

A post shared by Silviu Tolu (@silviutolu) on

Tête de Chien – este un loc situat la 550 metri altitudine, în comuna La Turbie, fix deasupra orașului Monte-Carlo. Așa cum sugerez și în video, acolo poți face multe lucruri… curajoase. 🙂

Èze – undeva între Monaco și Nisa se află acest sătuc medieval, care merită cu siguranță o vizită dacă sunteți în zonă. Noi am avut parte de o zi cu un soare superb, așa că ne-am plimbat pe aleile cetății (care aduce pe alocuri cu Sighișoara, doar că are o vedere impresionantă). Dacă doriți să sărbătoriți un moment cu totul special, o puteți face la restaurantul cu două stele Michelin, Chevre D’Or .

Vacanță în Sudul Franței / Eze / Lili Sandu & Silviu Tolu
La cetatea din Eze

Eze / Travel with Lili Sandu

Villefranche-sur-Mer este un oraș pitoresc, unul dintre cele mai frumoase golfuri pe care le-am văzut vreodată. Este greu de ales, dar cred că acesta este locul nostru preferat de pe Riviera Franceză. Există o plajă publică destul de mare, străduțe înguste specifice pe care te poți plimba la amiază și restaurantele chic din port, rupte parcă dintr-o scenă de film, dar lucrul care ne-a atras cel mai mult a fost spiritul de comunitate care parcă se simte în aer (datorat probabil faptului că Villefranche este, la origini, un sat pescăresc). De neratat.

Vacanță pe Riviera // by Lili Sandu
Villefrance-sur-Mer văzut prin Lentila LEICA a telefonului Huawei P10

 

Villefranche / Silviu Tolu & Lili Sandu

Lunch in Villefranche / Travel with Lili Sandu

French Riviera / Travel with Lili Sandu

Villa Ephrussi de Rothschild – o altă atracție de top pe Riviera este acest domeniu fantastic achiziționat de Beatrice de Rothschild, după divorțul de Maurice Ephrussi și transformat într-o adevărată operă de artă. Atât vila, cât și grădinile par rupte din povești. Și de fapt, chiar sunt. Cap Ferat oferă o priveliște încântătoare.

Villa Ephrussi on the French Riviera / Travel with Lili Sandu

Jardin Ephrussi on the French Riviera / Travel with Lili Sandu

Riviera Franceză by Lili Sandu

Vacanță pe Riviera / by Lili Sandu

Aventura noastră pe Riviera Franceză nu s-a oprit aici. Despre roadtripul în Portofino și în Antibes veți putea citi cât de curând într-un nou articol pe lilisandu.ro. Erau prea multe de spus și de arătat și ar fi fost păcat să le înghesuim pe toate aici.

Pâna atunci, acesta este primul episod din VLOVE-ul nostru. Sperăm să vă placă!


French Riviera Holiday by Lili Sandu

În fața cazinoului din Monaco

French Riviera

Pauza de prânz

Truffle Pizza / Travel with Lili Sandy
O pizza cu trufe delicioasă la restaurantul African Queen
Sudul Frantei/ Vacanta cu Lili Sandu
Fiat Cinquecento
Monaco / Casino / Travel with Lili Sandu
Faimosul cazino din Monaco, vedere din lateral
Eze / Travel with Lili Sandu
Turnul cetății din Eze
Lili Sandu / French Riviera holiday
In gradinile vilei Ephrussi

Vacanta la Monaco / Lili Sandu

French Riviera with Lili Sandu
Portul din Monaco
French Riviera / by Lili Sandu
St Jean Cap Ferrat <3

Majoritatea fotogrfiilor din acest articol au fost realize cu telefonul Huawei P10. Mulțumiri Huawei România!
O producție lilisandu.ro & silviutolu.com ©