Așa cum v-am promis, am revenit cu partea a doua a vacanței noastre în Sudul Franței: roadtripul pe care l-am făcut în Portofino și în Antibes.

Totul a pornit de la o idee: ce-ar fi dacă n-am rămâne doar pe Riviera Franceză în aceste zile și ne-am aventura și către (la fel de idilica) Riviera Italiană? Inițial luasem în calcul și varianta Biarritz/Bordeaux/Medoc, însă era prea departe de condus până acolo și prea multă bataie de cap să zburăm de la Nisa având în vedere că am stat în Cap D’Ail. Așa am ales cea mai convenabilă variană, Portofino, un mic oraș pescăresc din Nord-Vestul Italiei, aflat la doar 3 ore distanță de condus față de Monte-Carlo.

Așadar, am închiriat o mașină foarte drăguță (un Fiat 500X, varianta crossover a mai micului Cinquecento) din Monaco și am plecat la drum. Cu mici excepții, traseul este destul de plictisitor, pentru că majoritatea timpului este petrecut pe autostradă, dar odată ce am intrat în Rapallo ne-am amintit că suntem în Italia, am condus mai încet și ne-am bucurat de priveliște, așa cum veți vedea și în partea a doua a VLOVE-ului nostru (Găsiți aici prima parte).

M-am cocoțat sa admir această priveliște frumoasă ? #portofino #travelbylilisandu #vacation #italy #thatview

A post shared by L I L I S A N D U (@lilisandu_official) on

Când am spus că Portofino este un mic oraș pescăresc nu am glumit.

Este, într-adevăr, redus ca mărime și concentrat în zona golfului din port, unde se găsesc și clădirile frumos colorate pe care le veți vedea și în fotografiile noastre și pe care, pe bună dreptate, lumea le asociază cu Portofino.

Portofino / by Lili Sandu

Atenția se concentrează în jurul restaurantelor și a puținelor puncte de interes:

Abația San Fruttuoso – un loc magic, probabil cea mai frumoasă activitate must-do atunci când ajungi în zonă.

Abatia San Fruttuoso / Travel with Lili Sandu

Abatia San Fruttuoso / Portofino / Travel with Lili Sandu

A fost construită la mijlocul secolului al zecelea de către călugări Greci și reconstruită de-a lungul vremii și de benedictini și alte familii influente din preajma locului. Accesul se face fie cu feribotul, care pleacă la fiecare jumătate de oră din Portofino, fie pe jos, pe un traseu de două ore și jumătate. Tot ce vă putem spune este că merită din plin. Peisajul este de o frumusețe desăvârșită. Luați-vă și costumul de baie dacă vreți să încercați apa cristalină. În plus, dacă vi se face foame, există două restaurante unde puteți lua masa de prânz.

Biserica San Giorgio

În drumul spre Castello Brown veți trece pe lângă această biserică galbenă, unde vă puteți opri pentru câteva momente de reculegere și pentru câteva fotografii. Panorama este superbă, de ambele părți ale bisericii. Mai sus, la castelul construit în secolul al șaisprezecelea, același peisaj, doar că ceva mai spectaculos.

Portofino / Travel with Lili Sandu
Castello Brown

Portofino / Travel with Lili Sandu

Speechless ? #portofino #travelbylilisandu #thatview #italy #vacation #cbviews

A post shared by L I L I S A N D U (@lilisandu_official) on

Portofino harbour / Travel with Lili Sandu
Panoramă fotografiată cu Huawei P10.

În port există mai multe restaurante, dar cel care ne-a fost recomandat și nouă și pe care îl recomandăm mai departe este Ristorante Puny.

Gelato, anyone? ??? #thinkingaboutportofino #vacation #italy

A post shared by L I L I S A N D U (@lilisandu_official) on

Portofino with Lili Sandu & Silviu Tolu

Dacă aveți timp și vreți să stați și la plajă, Paraggi Beach este singura plajă cu nisip și cam cel mai drăguț loc din zonă pentru a vă îmbunătăți bronzul.

Trip în Antibes

Odată reîntorși în Cap D’Ail și pentru că aveam încă mașina, am hotărât să facem o excursie și în Antibes și Grasse.

Hôtel du Cap-Eden Roc

Antibes / Travel with Lili Sandu

Este un loc faimos pentru că, așa cum explică Silviu în episodul 2 din VLOVE, a fost fotografiat de Slim Aarons în 1976 și a servit drept inspirație pentru Hôtel des Étrangers din Blândețea Nopții a lui F. Scott Fitzgerald.

În prezent, hotelul găzduiește multe celebrități și petreceri fastuoase, mai ales în preajma Festivalului de Film de la Cannes.

Tribute to Slim Aarons no. 2

A post shared by Silviu Tolu (@silviutolu) on

Poolside with Slim Aarons // Lili Sandu
Piscina hotelului văzută prin lentila lui Slim Aarons în 1976.
Hotel du Cap Eden Roc / Travel with Lili Sandu
Selfieeee!

Antibes / Travel with Lili Sandu

Muzeul Picasso

Coasta de Azur este locul în care mulți artiști și-au hrănit creativitatea de-a lungul vremii (și pe bună dreptate). Muzeul găzduiește una dintre cele mai mari colecții de lucrări semnate de celebrul Pablo Picasso.

Picasso Museum / www.lilisandu.ro
În vizită la Muzeul Picasso din Antibes.

Sigur că mai erau multe de văzut și cred că nu aș putea să mă plictisesc niciodată de atmosfera de poveste de pe Riviera Franceză, însă trebuia să ne și reîntoarcem acasă, la ale noastre.

French Riviera / www.lilisandu.ro

Însă suntem bucuroși că, după multă muncă de editare, putem share-ui cu voi a doua parte a VLOVE-ului nostru :). Sperăm să vă placă.

Dacă nu ați citit prima parte a vacanței noastre în Sudul Franței, o puteți face aici.

Portofino / lilisandu.ro

Portofino Harbour / Travel with Lili Sandu & Silviu Tolu
Marina di Portofino
Portofino / Travel with Lili Sandu
Vedere de la Abația San Fruttuoso

Hotel du Cap Eden Roc / Travel with Lili Sandu

Antibes / Travel with Lili Sandu

Hotel du Cap Eden Roc / Travel with Lili Sandu

Muzeul Picasso Antibes / Travel with Lili Sandu
Picasso.

Grasse / Travel with Lili Sandu

Grasse / Travel with Lili Sandu
Parfumerie Fragonard

lilisandu.ro ©

silviutolu.com ©