Index de sănătate – inspirație și motivație pentru un stil de viață sănătos

Trebuie să recunosc că întotdeauna mi-a plăcut să completez quiz-uri și chestionare (în genul testului de personalitate Meyers-Briggs sau The four tendencies creat de Gretchen Rubin), curioasă fiind să descopăr lucruri noi despre mine, dar și pur și simplu în scop recreativ. Pe când locuiam în Los Angeles, era o întrebare destul de des întâlnită ‘What type of personality are you?’ și multe discuții plecau de la rezultatele acestor teste. Mă rog, ei oricum sunt pe genul acesta de energie sau vibe pe care îl primești de la interlocutor, Mercur retrograd haha, știți voi. Dar chiar și așa, de cele mai multe ori, aceste chestionare te pot inspira să iei anumite decizii importante (legate de carieră sau stilul de viață) în funcție de rezultatele primite.

Îmi place să fiu conectată și la curent cu tot ceea ce ține de un stil de viață sănătos, cu informații legate de nutriție, sport și wellness, să le împărtășesc cu voi și să le experimentăm împreună – acesta este până la urmă și scopul blogului lilisandu.ro.

Zilele acestea am descoperit platforma Index de Sănătate, lansată de către cei de la Walmark și care este exact un chestionar online ce îți oferă o privire de ansamblu asupra sănătății și a stilului de viață.

Platforma Index de sănătate / Lili Sandu
Click pe poză pentru a completa și tu Index-ul de Sănătate!

Bineînțeles că am fost extrem de curioasă să aflu unde mă poziționez și l-am completat. În doar zece minute și răspunzând la întrebări din 6 domenii ce sunt considerate a fi pilonii unui stil de viață sănătos (activitate fizică, dietă zilnică, obiceuri nesănătoase, echilibrul emoțional etc) am aflat rezultatul: “Excelent! Nu există mulți oameni al căror indice de sănătate să fie atât de ridicat. Cu toate acestea, există încă câteva lucruri pe care le puteți face…”

index de sanatate
Rezultatul meu

Următorul pas după aflarea rezultatelor este să te înregistrezi cu adresa de mail sau prin Facebook ca să primești un plan personalizat pentru 28 de zile, pentru a-ți urmări progresul și pentru a vedea cum te situezi față de alte persoane care au completat testul.

Eu am fost mulțumită de rezultat, iar sugestiile pe care le-am primit spre a îmi îmbunătăți scorul au fost de asemenea corecte: să petrec mai puțin timp în fața monitorului, să cresc aportul zilnic de lichide, să adaug în dietă produse mai bogate în proteină. Un alt beneficiu este aflarea indicelui de masă coroporală (IMC), un detaliu important de la care se pornește în construirea unui plan sănătos de urmat.

Platforma este user-friendly și foarte ușor de folosit, iar ideea acestui Index de sănătate mi se pare minunată, mai ales că este simplu și la îndemâna oricui să afle sugestii despre cum își poate îmbunătăți stilul de viață.

Planul de 28 de zile pe care l-am primit pe e-mail (și care este dezvoltat în colaborare cu un specialist ceh în nutriție metabolică) este personalizat în funcție de rezultat și mi se pare extrem de important și util că include atât elemente de nutriție, cât și de activitate fizică și antrenament mental. Ca bonus, mai există un set de recomandări – sfaturile simple, de zi cu zi, dar și modalități de îmbunătățire a problemelor și riscurilor de sănătate.

M-am bucurat să regăsesc acolo sfatul de a bea smoothie-uri pentru detoxifiere și chiar dacă nu vi se oferă o rețetă exactă, nu vă faceți griji! I got your back! Găsiți pe lilisandu.ro o mulțime de rețete din care vă puteți inspira. 🙂

Index-ul de sănătate, acest instrument online interactiv pentru un stil de viață sănătos, creat de cei de la Walmark, reprezintă un pas necesar pentru a educa un număr cât mai mare de oameni în privința stării lor de sănătate și pentru a le oferi un plan ușor de parcurs și practic, care se întinde pe patru săptămâni. Veți fi așadar motivați printr-o sarcină zilnică simplă, dar eficace, pentru ca să simțiți rezultate foarte repede – chiar din prima lună, dacă planul este urmat ca atare.

Eu vă încurajez să completați chestionarul pentru a afla în primul rând mai multe detalii utile despre voi înșivă. Aștept, totodată, să îmi trimiteți rezultatele pe care le-ați primit și întrebările voastre în legătură cu planul personalizat aferent. Nu uitați că trebuie să răspundeți sincer pentru a primi un rezultat corect 🙂

Vă îmbrățisez cu drag,

Lili Sandu // lilisandu.ro