Dragile mele, pentru că suntem la începutul verii și ne dorim ca tenul nostru să fie sănătos cu acel glow, mângâiat ușor de razele de soare pentru un bronz perfect, în articolul de astăzi vă povestesc despre Mezoterapie, care se aseamănă cumva cu un alt tratament despre care am scris în urmă cu câteva luni un articol detaliat însoțit și de un video, Terapia Vampir sau PRP. Stând de vorbă cu doamna doctor Filis Dermigean, cea care are grijă ca tenul meu să fie mereu fresh și într-o bună dipoziție, am aflat despre un cocktail cu vitamine care practic hrănește la nivel profund pielea – nu doar la suprafață așa cum o fac cremele, iar efectul de hidratare și luminozitate este uimitor.

Procedura este foarte simplă și constă în microinjectări ale unei soluții care conține o combinație de 53 de ingrediente: acid hialuronic, vitamine, minerale și antioxidanți. Rolul acestui tratament este de a reface nivelul de hidratare al pielii și de a stimula producția de colagen. Acest proces conduce la îmbunătățirea volumului împiedicînd îmbătrânirea cutanată.

Mezoterapie la Elos Skin Center - by Lili Sandu

Eh și cum trecusem deja de hopul fricii de injectare de la Terapia Vampir, vizita la Elos pentru prima ședință de Mezoterapie a fost programată undeva într-o pauză de întâlniri, pentru că eram nerăbdătoare să testez aceast tratament. Zonele care pot fi tratate sunt fața, gâtul, decolteul și mâinile iar după un protocol de 4-5 ședințe la interval de 2 săptămâni între ele, rezultatele chiar sunt spectaculoase: pielea este mai luminoasă și elastică, zonele tratate devenind vizibil transformate. Recunosc încă de la prima ședință am fost foarte încântată de rezultat și m-am autodeclarat fan al acestui tratament. Deja sunt la a cincea ședință și prietenele mă tot întreabă ce aliment minune am mai mîncat sau “pe ce smoothie cu superalimente sunt” de îmi arată atât de bine tenul.

O altă țintă a tratamentului de mezoterapie este căderea părului

Pierderea firelor de păr reprezintă o problemă delicată și frecventă atât pentru femei, cât și pentru bărbați, având cauze multiple. Moștenirea genetică (alopecia androgenogenetică), excesul de hormoni androgeni (testosteron), bolile tiroidei,  anemia cauzata de lipsa fierului, episoadele febrile, carențele de vitamine și minerale, stresul fizic sau emoțional, sarcina și perioada de alăptare, anumite medicamente consumate timp îndelungat, deficitul circulației sangvine locale, dar și bolile autoimune sunt responsabile de pierderea firelor de păr.  

Mezoterapie - Beauty tips with Lili Sandu

Cel mai eficient tratament împotriva căderii părului este mezoterapia. Este binecunoscut faptul că substanțele hrănitoare introduse direct la baza firului de păr prin mezoterapie ating concentrații mult mai mari și sunt mult mai eficiente decât prin aplicarea lor pe scalp. De aceea, diferitele șampoane și măști nu ne oferă rezultatele mult așteptate, pentru că acționează doar la exterior, și nu în interior.  

Mezoterapie cu produsele Filorga - Beauty tips by Lili Sandu

Mezoterapia, realizată în clinica Elos Skin&Laser Center cu produse ale brandului Filorga, reprezintă o metodă minim invazivă de a introduce prin microinjectări la nivelul scalpului nutrienți esențiali pentru un păr sănătos, bogat și strălucitor. Prin combinarea a 53 de vitamine, aminoacizi, coenzime și minerale părul își va recăpăta densitatea, fenomenul de cădere se va diminua, iar firele își vor reface structura și își vor recăpăta grosimea. De asemenea, microinjectările prin intermediul cărora combinația de nutrienți ajunge în rădăcina firului de păr stimulează circulația sanguină, contribuind la sănătatea podoabei capilare.

Așadar, dacă aveți nevoie de un tratament de reîmprospătare a pielii pentru sezonul de vară sau de o metodă eficientă pentru a avea grijă de podoaba capilară, vă recomand acest tratament. Eu l-am încercat, mi-a plăcut și am scris acest articol pentru a vă povesti și vouă despre el.

În altă ordine de idei, voi cum vă pregătiți pentru vară?

Orice ați face, nu uitați să vă hidratați, să folosiți o cremă cu protecție solară, să mâncați cât mai multe fructe și legume, să faceți mișcare în aer liber (doar când nu e prea cald!) și… să iubiți!

Stay beautiful!

Lili Sandu // lilisandu.ro