Luni, punct și de la capăt

Pagini din Jurnal #1

M-am trezit astăzi cu gândul că deja a trecut o lună din acest an… parcă prea repede, nu-i așa?

În timp ce îmi beam cafeaua de dimineață și citeam absentă mail-uri și noutățile zilei mi-am dat seama că de fapt, fiecare zi de luni reprezintă șansa unui nou început, o ocazie pentru introspecție, pentru ascultarea vocii noastre interioare.

 

luni, pagini din jurnal by Lili Sandu

Spre exemplu, meditația (măcar zece minute în fiecare dimineață), mi se pare o metodă excelentă să oprim puțin aglomerația gândurilor și să vizualizăm cu claritate ceea ce ne dorim cu adevărat, ce ne face fericiți, încotro vrem să ne îndreptăm energia.

Nu am reușit să ajungem la sala de fitness săptămâna trecută din comoditate sau pentru că am avut prea mult de muncă? Astăzi putem schimba asta.

Ne-am neglijat pasiunile și hobby-urile care ne aduc bucurie? Astăzi putem cumpăra bilete la teatru la o piesă pe care nu am văzut-o sau la un concert la care ne doream de mult să ajungem, sau, pur și simplu, să lăsăm telefonul și să citim, măcar pentru o jumătate de oră înainte de culcare, din cartea care stă de atâta vreme pe noptieră.

Vrem să începem să mâncăm sănătos și mereu intervine câte o întâlnire cu prietenii în care gustăm prea mult din cartofii prăjiți sau din desert? Lunea ne oferă oportunitatea de a ne regândi meniul și de a face un pas (greu și în aparență mic) spre un stil de viață pe care ni l-am dorit întotdeauna. Referitor la acest aspect, pentru că mulți dintre voi mi-ați scris că sunteți interesați, la sfârșitul săptămânii voi posta câteva dintre ideile mele despre ceea ce înseamnă detoxifierea organismului și un plan detaliat pe șapte zile cu un meniu pe care eu îl consider benefic pentru a ne ajuta corpul în curățarea toxinelor – pentru mine funcționează de fiecare dată.

Nu în ultimul rând, luni este o zi perfectă pentru a le spune celor dragi cât de mult ținem la ei. Eu am pus mâna pe telefon, am sunat-o pe mama și doar faptul că i-am auzit vocea m-a bucurat mult și mi-a setat un mood foarte bun pentru restul zilei.

Schimbarea poate veni în orice zi, e până la urmă o alegere… Luni însă, pentru că începe o nouă săptămână, avem parcă mai multe motive să privim cu încredere spre nou și spre noi înșine.

Luni dimineață by Lili Sandu

luni, pagini din jurnal by Lili Sandu