Superalimentul săptămânii, despre care sunt convinsă că mulți dintre voi ați auzit, este lăptișorul de matcă. Royal jelly, așa cum mai este denumit, este un adevărat elixir al tinereții și nu exagerez deloc când spun asta deoarece deține puteri minunate în lupta anti îmbătrînire.

Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, din care se hrănesc larvele de albină în primele zile de viață. Regina stupului este singura care se poate hrăni cu această substanță pe toată durata vieții sale. Este uimitor cum cu ajutorul acestui elixir matca traiește pâna la 5 ani, în timp ce albinele au în medie o durată de viață de doar 40-45 de zile.

Antioxidanții din această substanță lucrează împotriva procesului de îmbătrînire

Îmbătrînirea este un proces natural și ireversibil fiind proiectat în acest fel de către ADN-ul nostru. Acest proces are loc în principal din cauza oxidanților (poluarea din mediul înconjurător, razele puternice ale soarelui, modul de viață nesănătos, o dietă neechilibrată ș.a ) care distrug și îmbătrînesc celulele. Vestea bună este că există Antioxidanții care pot încetini procesul de îmbătrânire și pot repara și proteja celulele împotriva efectelor nocive ale acestuia.

Pe lângă faptul ca lăptișorul de matcă este o sursă excelentă de antioxidanți, acesta conține și o serie întreagă de vitamine, minerale, enzime și aminoacizi dar și acid 10-hidroxi-decenoic care inhibă înmulțirea bacteriilor nocive, făcându-l un Superaliment esențial și la îndemâna oricui.

Lăptișorul de matcă // Healthy living with Lili Sandu

Alte beneficii extraordinare are lăptișorului de matcă sunt:

  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Îmbunătățește memoria
  • Este considerat un stimulent natural al imunității organismului
  • Contribuie la reducerea tensiunii arteriale
  • Este folosit în cazuri de epuizare fizică și stres
  • Ameliorează afecțiunile endocrine și pe cele ale ficatului
  • Deține proprietăți antibacteriene și antifungice

Acest superaliment este foarte benefic atât pentru sănătatea interioară a organismului cât și la exterior – prin folosirea lui în scop cosmetic (creme, loțiuni etc).

Lăptișorul de matcă crud nu lipsește din dieta mea zilnică, iar rezultatele le-am simțit în primul rând în aspectul hidratat al pielii. Dimineața iau o linguriță cu lăptișor de matcă pe stomacul gol pentru o mai bună absorbție a nutrienților. Vă recomand să faceți cure de câte minim 1-2 luni cu pauză de 1 lună până la următoarea utilizare. Datorită gustului ușor acrișor îl puteți administra cu puțină miere, eu îl prefer simplu. Puteți citi despre ritualul meu de înfumusețare aici.

Lăptișorul de matcă // Healthy eating with Lili Sandu

Este intezisă administrarea acestui superfood celor care au alergie la polenul de albine, miere și propolis.

Puteți comanda lăptișorul de matcă aici, sau aici.