Pentru acest început de noiembrie vă propun o rețetă de smoothie pe care o recomand mai ales în această perioadă, pentru a vă întări sistemul imunitar protejându-vă astfel împotriva răcelilor cauzate de anotimpul rece. Immunity smoothie este plin de antioxidanți, fibre și vitamine care mențin sănătatea optimă a colonului și a ficatului. L-am introdus în regimul meu alimentar tot ca un substitut pentru micul dejun, alternând astfel rețetele pentru a diversifica atât gustul, cât și ingredientele și nutrienții.

immunity smoothie

Rețetă Immunity Smoothie:

 • 250 ml lapte vegetal ( ex. lapte de migdale, de cocos);
 • 1 banană;
 • 1/2 mango;
 • 100 gr zmeura (puteți folosi și zmeura înghețată);
 • 1/4 sfeclă roșie;
 • 1/2 lămâie stoarsă;
 • 1 lingură ulei de cocos;
 • 1 linguriță de pudră de turmeric;
 • 1 linguriță de pudră de astragalus.

vsco-photo-1-2

Beneficii:

Laptele de migdale și laptele de cocos sunt un substitut perfect pentru cei care fie au intoleranță la lactoză, fie au renunțat din alte motive la laptele de vacă.

Fructul de mango este unul din fructele mele preferate. Conține vitamina A, C, B6, potasiu, magneziu, fibre și probiotice și aduce o aromă tropicală.

Zmeura este un superfruct datorită nivelului mare de antioxidanți care protejează organismul împotriva îmbolnăvirilor dar și împotriva îmbătrânirii. Acest fruct face parte din categoria fructelor de pădure, are un indice glicemic scăzut și este perfect pentru perioadele în care sunteți la începutul unui regim de slabit când cantitatea de zahăr trebuie limitată. În plus, zmeura conține vitamina K si vitaminele B complex care ajută organismul în metabolizarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.

Sfecla roșie este o sursă importantă de antioxidanți. Sucul de sfeclă roșie este recomandat pentru detoxifierea ficatului dar și în prevenirea bolilor cardiace.

Lămâia, o bogată sursă de vitamina C (antioxidant care stimulează sistemul imunitar), echilibrează pH-ul din interiorul corpului, ajută la eliminarea toxinelor, întinerește pielea, ajută digestia și stimulează funcțiile hepatică și biliară.

Despre turmeric și astragalus, două superalimente nelipsite din regimul meu alimentar, am scris pe larg aici, respectiv aici.

vsco-photo-1
Instrucțiuni:
 1. Se adaugă ingredientele în blender. Laptele îl puteți pune fie la început, fie după ce ați adăugat toate ingredientele.
 2. Se amestecă la viteză mică crescând-o treptat, până când se obține un lichid (ceva mai dens decât un suc) omogen.
 3. Savurați-l cu plăcere!

edited

vsco-photo-4