Cum am ajuns de Crăciun la Sanador

Hello, dragilor! Aș vrea să încep acest articol cu o urare de bine, de sănătate, cu o urare de ‘La mulți ani!’, și cu speranța că 2021 va fi un an în care fiecare dintre noi va face pașii potriviți către împlinirea țelurilor noastre și de ce nu, a viselor.

Finalul de an ne-a prins cu emoții și nu am apucat să vă povestesc ce și cum ni s-a întâmplat, dar acum că am reușit cât de cât să ne recuperăm, am zis că este un prilej bun să pun în cuvinte experiența, sau mai bine zis sperietura prin care am trecut și să o împărtășesc cu voi, mai ales știind că scrisul acestor articole pe blog îmi face bine și mă ajută să îmi pun ordine în gânduri și să mă liniștesc.

Așadar, aș continua cu o întrebare:

Ce faci când bebelușul tău face febră mare pentru prima oară?

La asta încercam noi să gasim răspuns pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, când am descoperit că Thomas Jay făcuse febră – 38,8. Ne-a luat complet prin surprindere pentru că nu aveam nici măcar un paracetamol sau un nurofen de copii acasă, neavând astfel de episoade până atunci.

Ciudat, poate vă mai amintiți că și anul trecut de Crăciun am tras o sperietură zdravănă (dacă nu, vă las la finalul articolului Vlove-ul de atunci) și ne-am întristat văzând că ni se întâmplă iar ceva, tocmai de Crăciun…

Dar, la recomandarea medicului pediatru i-am administrat intercalat Efferalgan și Nurofen pentru copii și am sperat că îi va scădea, gândindu-ne că e poate de la dinți (chiar dacă se pare că nu e dovedită științific o legătură între cele două), sau că poate ar fi vorba de o Roseola Infantum, așa cum se mai întâmplase în cazul unor prietene.

Cu toate astea, știam de când am născut că la Sanador există cameră de gardă și pentru secția de Pediatrie și am zis că în cel mai rău caz, avem unde să mergem, cu atât mai mult cu cât este și foarte aproape de unde locuim.

Crăciunul la Sanador / lilisandu.ro

Am trecut cu greu de prima noapte, când a atins un maxim de 39.6, dar ne-am spus că ar fi bine să nu ne panicăm încă și spre norocul nostru nu a ținut foarte mult.

Pe 27 decembrie lucrurile au stat parcă puțin mai bine, însă tot a avut temperatură 39,0 de dimineață dar după Nurofen îi scădea și îl ținea așa câteva ore bune. Din nou, ne-am temut de noapte – e mai greu (sau imposibil) să iei legătura cu medicii, nici nu îl mai poți supraveghea cum trebuie pentru că ești obosit și adormi etc.

Eh… aproape de ora 4 dimineața ne-am trezit că ardea și că temperatura îi ajunsese la 40,4. Ce ne-a speriat și mai rău a fost că mititelul a făcut frisoane și tremura! Efectiv pentru câteva secunde am fost paralizați și eu și Silviu, neștiind încotro să o apucăm. Am luat totuși decizia de a merge la Sanador pentru că ni s-a părut foarte mare febra… și bine am făcut că am mers!

Am dat de o domnișoară asistentă și o doamnă doctor foarte drăguțe, care i-au făcut niște împachetări pentru a-i duce temperatura în jos și pentru a-i putea lua analizele ca să stabilim dacă e vorba de o infecție virală sau de una bacteriană. Iar plânsete la recoltare de mi se rupea sufletul să îl văd cum se zbate, noroc că asistenta a avut mâna ușoară.

Apoi a venit rezultatul și a fost unul de care ne temeam… Infecție bacteriană – așa că a trebuit să ne internăm.

Crăciunul la Sanador - Lili Sandu & Silviu Tolu
Videocall cu Daddy Silviu

Am făcut teste Covid, și eu și Thomas Jay, desigur, pentru că așa este procedura și până au ieșit rezultatele am stat într-o zona tampon. Din nou, am rămas impresionată plăcut și recunoscătoare de profesionalismul și promptitudinea staff-ului Sanador.

Am stat două zile internați, timp în care am primit și diagnosticul – o infecție urinară, nu ceva ieșit din comun și a fost bine că am descoperit exact ce este pentru că trecut pe un antibiotic menit să rezolve această problemă. În a treia zi am putut merge acasă, dar am revenit la camera de gardă o dată la douăsprezece ore pentru administarea antibioticului.

Crăciunul la Sanador - Lili Sandu
Fericirea de la externare

Cu câteva ore înainte de trecerea în Noul An, am fost pentru ultima doză și și chiar dacă nu este poate sfârșitul de an pe care ni-l imaginam sau ni-l doream, am fost ATÂT de fericiți că puiul nostru se simțea mult mai bine și că am fost împreună la miezul nopții.

Ce bine este să știi că te poți baza pe un serviciu medical de calitate, mai ales atunci când sănătatea copilului e în joc, să ai certitudinea respectării normelor de siguranță în contextul pandemiei (Triaj + Testare), să te lași pe mâna unor cadre medicale competente și bonus… să mai fie și la doi pași de tine?

Mulțumim tare mult, @Sanador.Romania! #SanatateaCaStilDeViata

www.sanador.ro

The Țolus vă doresc sănătate multă și un început de an liniștit și îmbelșugat!

Let’s rock 2021!

Lili Sandu // lilisandu.ro