A doua ediție a Bucharest Street Food Festival Carnival a avut loc weekendul trecut, mai exact între 7 și 10 septembrie și s-a desfășurat, la fel ca în anul precedent, tot în spațiul outdoor de la Romexpo.

Pentru că sunt un fan al evenimentelor de acest gen, cu mâncare, cocktailuri și voie bună, nu aveam cum să ratăm ocazia să mergem, cu atât mai mult cu cât anul trecut ne-a plăcut foarte mult. Din nefericire, de această dată am ajuns doar duminică și pentru mine nu a fost de ajuns (câte tipuri de mâncare să încerci într-o după-amiază?). Însă a fost destul încât să îmi fac o idee despre organizare.

Trebuie să spun în primul rând că efortul celor de la Street Food Carnival de a aduna cât mai multe food truck-uri, food cart-uri, cafenele, baruri în același loc, mi se pare admirabil și de aplaudat.

Anul acesta au reușit să adune de două ori mai mulți comercianți decât anul trecut și cred că și numărul vizitatorilor s-a dublat.

Silviu Tolu & Lili Sandu @ Bucharest Street Food Festival
Unde-mi sunt ochelarii de soare?!?
Street Food Festival / Lili Sandu by Silviu Tolu
When life gives you lemons…. :))) / Shot on Huawei P10

Lili Sandu @ Bucharest Street Food Carnival by Silviu Tolu

Deși mai mare, cu o arenă specială pentru burgeri, un Dessert Island, un carusel pentru copii, un loc dedicat specialităților italienești și mai multe spații amenajate pentru a te așeza și a savura pe îndelete mâncarea pregătită de atâția chefi stradali, mie mi-a plăcut mai mult ediția trecută, mai restrânsă, mai puțin gălăgioasă și nu la fel de aglomerată.

Uneori, să ai prea multe opțiuni creează mai multă bataie de cap.

Ce-i drept, probabil că am și ajuns noi în cea mai “plină” seară: duminică, ultima zi, concert Vama etc – promit că anul viitor voi merge și în prima zi a festivalului.

Meat Busters @ Street Food Carnival / by Silviu Tolu

Street Food Carnival // Silviu Tolu on lilisandu.ro

Camionetta @ Street Food Carnival Bucuresti / by Silviu Tolu

Pentru că pe cei de la Meat Busters (care ar fi fost cam prima mea alegere altfel), de la Camionetta, de la Arrosticini, de la Burger Van îi știam, și la cererea lui Lili, care preferă peștele, ne-am îndreptat către Fish Market și ne-am oprit la Marin Seafood Grill, unde am mâncat o porție foarte gustoasă de scoici și calamari făcuți pe plită, cu cartofi prăjiți.

Fish Market @ Street Food Carnival / by Silviu Tolu

Marin @ Street Food Festival // by Silviu Tolu for www.lilisandu.ro

Seafood @ Street Food Carnival / by Silviu Tolu for www.lilisandu.ro
Seafood @ Street Food Carnival

Apoi ne-am tot plimbat prin imensul food court, l-am urmărit pe Nicolai Tand în acțiune, am luat o înghețată de la Moritz Eis, Lili s-a dat în carusel, împreună cu alți copii ( :)) ), am băut un pahar cu vin roze de la Corks Cozy Bar și apoi ne-am oprit câteva momente să îl ascultăm pe Dario Rossi, un artist care creează muzică foarte cool bătând în tot felul de obiecte reciclate.

Pe înserat, în așteptarea concertului Vama, am băut o cafea la Spațiul m60, am încercat o bere Azuga nepasteurizată (dar mi-a plăcut mai mult Timișoreana) și am mâncat, după 40 de minute de așteptare, un burger de la Furgoneta care nu prea m-a dat pe spate.

Iar Vama a fost Vama, dar ne-am furișat înainte să se termine concertul și să se aglomereze ieșirea.

Lili Sandu @ Bucharest Street Food Carnival / by Silviu Tolu

Street Food Festival Bucharest / by Silviu Tolu
Bubble Waffle Mania

Street Food

Nicolai Tand @ bucharest street food festival
Chef Nicolai Tand
Street Food Festival / by Silviu Tolu
Bunătăți maramureșene regândite de Nicolai Tand
Dario Rossi @ Street Food Carnival // by Silviu Tolu for www.lilisandu.ro
Dario Rossi, fotografiat cu Huawei P1o.

Bere Azuga @ Street Food Festival / By Silviu Tolu for lilisandu.ro

m60 @ Bucharest Street Food Carnival // lilisandu.ro
m60 coffee
Vama @ Bucharest Street Food Festival // Silviu Tolu for lilisandu.ro
Concert Vama

Pentru partea de mâncare mai sănătoasă, Lili scrie pe blog secțiunea de Healthy Eating.


Articol scris de Silviu Tolu (silviutolu.com).