Beauty Smoothie – secretul meu pentru o piele luminoasă

Sunt sigură că de multe ori v-ați fi dorit să existe o cremă sau un ser pentru față care să facă miracole și recunosc că și eu m-am aflat în această ipostază. Petreceam mult timp studiind atent online ce produse noi pentru hidratare au mai apărut pe piață, cum să evit pierderea elasticitații pielii sau ce ser anti-aging lansat de vreo mare companie promite să trateze orice imperfecțiune a tenului.

Odată cu pasiunea mea pentru nutriție am descoperit și faptul că, pentru a avea un ten luminos și curat, dieta zilnică este foarte importantă. Anumiți nutrienți hrănesc din interior organismul, astfel încât asta se reflectă la exterior prin frumusețea pielii.

Pentru săptamâna aceasta m-am gândit să vă propun rețeta mea pentru o piele sănătoasă și strălucitoare, atent hranită din interior cu ajutorul superalimentelor și al fructelor care conțin vitamine si antioxidanți.
dscf7719

Rețetă Beauty Smoothie:

 • 250 ml lapte vegetal (de migdale, cocos, quinoa);
 • 1 banană;
 • 1 lingură pudră de maca;
 • 1/2 avocado;
 • 1-2 linguri semințe de in măcinate;
 • 1 linguriță ulei de cocos;
 • 1 linguriță scorțișoară;
 • 10-15 picături vitamina E ulei;
 • 5-6 căpșuni (pot fi și congelate);
 • 2- 3 rondele de ananas proaspăt;
 • 1/2  dintr-o rădăcină mică de Ghimbir tocată mărunt
 • 1 linguriță de polen de albine care se adaugă doar dacă nu aveți alergie. Polenul se presară la sfârșit, după ce ați terminat de blendat toate ingredientele.

beauty smoothie

Beneficii:

Pudra de Maca, un superaliment cu importante calități nutritive, despre care am scris mai pe larg într-un articol anterior, pe care îl puteți citi aici.

Avocado este un superfruct! Fructele de avocado sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente ale naturii. Sunt bogate în acizi grași nesaturați, fibre, vitamine și antioxidanți care pot îmbunatați pielea din interior. Acesta este un element cheie în rețeta pentru Beauty Smoothie.

Semințele de In sunt o importantă sursă de acizi grași Omega 3! Acești acizi mențin elasticitatea și sănătatea pielii dar și a părului. Semințele de in se pot folosi și în buna funcționare a sistemului hormonal, mai ales înaintea menopauzei și chiar și pe parcursul acesteia.

Vitamina E are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator și regenerant.

Căpșunile au un important efect anti-îmbătrânire. Când organismul nostru transformă hrana în energie, apar și radicalii liberi despre care se consideră că sunt răspunzatori pentru procesul de îmbătranire. Antioxidanții din căpșuni drintre care un loc important îl are vitamina C, combat acțiunea radicalilor liberi asupra organismului în general și a pielii în particular. Rolul principal al vitaminei C conținută de căpșuni este acela de a activa producția de colagen care ajută la creșterea elasticității pielii.

Ananasul este benefic pentru menținerea unui ten sănătos și luminos. Conţinutul crescut de vitamina C din ananas are efecte remarcabile asupra pielii deoarece menţine crescut nivelul de colagen. În plus, betacarotenul ajută la hidratarea şi uniformizarea culorii tenului, iar antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură a pielii.

Ghimbirul este un superaliment, o rădăcină care are un puternic efect antiinflamator. Este bogat în minerale, cum ar fi magneziul sau fosforul, conține calciu, fier și cupru, ce favorizează formarea colagenului, proteina care intervine în structura și repararea țesutului cutanat.

beauty smoothie

Instrucțiuni:
 1. Se adaugă ingredientele în blender. Laptele îl puteți pune fie la început, fie după ce ați adăugat toate ingredientele.
 2. Se amestecă la viteză mică crescând-o treptat, până când se obține un lichid (ceva mai dens decât un suc) omogen. Se presară polenul de albine.
 3. Savurați-l cu plăcere!

dscf7747

dscf7728

beauty smoothie