Salut tuturor, Silviu la butoane. Pentru că vara s-a făcut deja simțită (încă de pe la începutul lunii mai), pentru că Bucureștii sunt încă ticsiți de oameni și mașini – se vor mai elibera când iau copiii vacanță, pentru că uneori vrem să scăpăm de sentimentul de aglomerație care ne urmărește în permanență măcar pentru câteva ore, am decis să scriu acest articol despre trei locuri de getaway situate la jumătate de oră (+/-) de condus de orice punct din oraș.

În afara vacanțelor sau a concediilor, nu putem fugi în fiecare weekend la mare sau la munte. De multe ori se mai găsește câte ceva de făcut în București, un eveniment la care trebuie să mergi, o aniversare, o întâlnire cu familia etc. De aceea, aceste trei locuri mi se par perfecte atunci când vrei să petreci o jumătate de zi departe (dar destul de aproape, de fapt) de oraș.

București Getaway – 3 locuri în care poți “evada” de aglomerația urbană

1. Zumbaala Wake Park

Noi mergem aici ori de câte ori avem ocazia (se poate să fi observat dacă ne urmăriți pe Instagram @silviutolu @lilisandu_official), mai ales în weekenduri. Localizat pe marginea lacului în Parcul Mogoșoaia, Zumbaala îmi aduce aminte de un loc superb la care obișnuiam să merg vara, la sfârșitul săptămânii, pe vremea când locuiam la New York, anume The Surf Lodge din Montauk.

Este un loc relaxat, laid-back, cu lume cool, unde te poți bucura în voie de un pahar cu vin sau de un cocktail bine făcut și de o felie de pizza super gustoasă. Muzica este perfectă pentru o după amiază de calitate în bătaia brizei de pe lac. Anul acesta, pentru că și vremea ne-a permis, am sărbătorit un weekend întreg ziua lui Lili aici.

Mărturisesc că până acum nu m-am dat cu mecanismul de cable wakeboarding, dar îmi doresc foarte mult să încerc și o voi face cu prima ocazie. În schimb, am admirat de pe margine trick-urile făcute de cei care se dau de mult timp.

#zumbaala #wakepark #cablewakeboarding #sports #goodmusic #fun

A post shared by Zumbaala (@zumbaala) on

Dacă nu aveți timp de relaxare lângă lac, puteți mânca ceva foarte bun vizavi, la Rică Venturiano. Trebuie să dau credit primăriei din Mogoșoaia pentru preocuparea în vederea dezvoltarii parcului în ultimii ani – e bine atât pentru localnici, cât și pentru bucureșteni.

2) Stejarii Country Club

Singurul Country Club din România, la Stejarii te simți mai mult decât într-un getaway. E ca și când te-ai fi teleportat în altă țară. Fie că vrei să te bucuri de un cocktail pe marginea piscinei (e de fapt bazin olimpic), fie că vrei să joci un meci de padel sau să îți exersezi swing-ul la golf sau pur și simplu vrei să te bucuri de o zi la SPA-ul Shiseido, la Stejarii chiar nu ai cum să dai greș, pentru că totul este la standarde de 5 stele. Cred că vă veți da seama despre ce vorbesc din filmulețele de prezentare de mai jos.

Ideal dacă aveți copii, aceștia pot învăța o mulțime de activități sportive (de la tenis la karate la polo pe apă și altele) și există chiar și un Summer Camp pentru cei mici.

Pentru unele activități este necesar să fiți membru, dar puteți găsi mai multe detalii pe site-ul lor, stejariicountryclub.ro

3 locuri de getaway de lângă București - by Silviu Tolu

3) Domeniul Manasia

La aproximativ 70 de kilometri de București, lângă Urziceni, în Județul Ialomița, se află un loc perfect pentru un getaway veritabil, Domeniul Manasia. Cu un parc ce se întinde pe două hectare, domeniul cuprinde Conacul boieresc și crama și este gazda unui restaurant haute cuisine, cu bucătărie avangardistă.

Conacul Manasia a fost construit în 1899, la cererea lui Ion Hagianoff, fost ministru de externe bulgar, refugiat în Principatul Românesc din motive politice și a fost reînsuflețit de către actualii proprietari pentru găzduirea de evenimente, întâlniri sociale și pentru experiențe gastronomice desăvârșite.

3 destinații de getaway / Silviu Țolu

Dacă vreți să petreceți o după-amiază liniștită într-un loc de poveste cu iz de aristocrație, Domeniul Manasia poate fi o alegere excelentă. Conacul și crama se pot vizita (pentru o taxă de 45 lei/persoană) și cred că ar fi păcat să nu rămâneți și la masă, mai ales dacă sunteți amatori de preparate gourmet (creatorul meniul este Chef-ul Alex Iacob, în prezent responsabil pentru bunătăți la KANE).

Pentru că arată superb și nu e foarte departe, la Conacul Manasia au loc și o mulțime de evenimente private. De aceea, ar fi bine să sunați înainte de a porni la drum și să vă planificați puțin escapada.

Acestea ar fi trei locuri în care noi “fugim” de București, de cele mai multe ori la sfârșit de săptămână, locuri în care ne simțim foarte bine și care ne ajută să ne relaxăm. Sper să vă inspire și pe voi să faceți o plimbare atunci când aveți ocazia. Vara e lungă, iar concediul trece cel mai repede… 🙂

Weekend plăcut să aveți!

Pentru destinații de vacanță, vă puteți inspira din secțiunea de Travel de pe lilisandu.ro