Sunt convinsă că titlul acestui articol v-a cam speriat sau cel puțin v-a pus pe gânduri, nu? Ei bine, la provocarea venită din partea celor de la Elos Skin&Laser Center am avut parte de această experiență de a încerca o terapie despre care auzisem tot mai des în ultimul timp: terapia vampir sau PRP (platelet-rich plasma).

Să stiți că dacă până acum câteva luni mi-ar fi spus cineva că o să am curajul să-mi injectez fața cu zeci de ințepături cu siguranță aș fi râs în hohote și răspunsul ar fi fost: Ni-cio-da-tăăă. Never. Nunca.

Asta până cand o vizita la Elos s-a transformat într-o discuție super friendly cu Dr. Filis Demirgean, medic dermatolog, care la dorința mea de a găsi un tratament pentru hidratare profundă, atenuarea ridurilor și luminozitate dar fără să-mi injectez în față soluții cu substanțe necunoscute sau acid hialuronic, mi-a prezentat o terapie în care produsul injectat este sută la sută natural.

Am fost foarte încântată, doar că singurul inconvenient erau înțepăturile pe care ar fi trebui să le suport iar cum frica de ace era extremă m-am gândit să zic poate pas și să rămân doar la tratamentele de Hydrafacial și Intraceuticals, de care sunt foarte mulțumită.

Și totuși ideea de a hidrata pielea în profunzime și a păstra acea hidratare pe un timp îndelungat, plus acea strălucire sănătoasă a pielii pe care mi le doream… au făcut să mai dispară frica și să mă programez pentru prima sedință de PRP.

Înainte de a mă prezenta la tratament am cerut detalii explicite legate de această terapie pe care vi le redau și vouă aici:

Denumit și Terapia Vampir, tratamentul Cellenis PRP este extrem de eficient, printre altele, în reducerea ridurilor, în refacerea tenului în urma expunerii la soare, în ameliorarea cicatricilor acneice, și în reîntinerirea pielii.

Cellenis PRP stimulează vindecarea și regenerarea rapidă a țesuturilor prin injectarea în derm a plasmei bogate în trombocite, obținută prin recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient.

Plasma bogată în trombocite generează o reacție de vindecare, stimulând producția de colagen și elastină, dar și circulația în zona tratată și încurajând regenerarea celulară.

Rezultatul este o piele întinerită, luminoasă, cu un tonus și o textură îmbunătățite.

În ce constă procedura?

Este necesară recoltarea de la pacient a 10 ml de sânge venos într-o eprubeta sterilă, special concepută pentru a putea separa, prin centrifugare, plasma bogată în trombocite de celelalte elemente sangvine.

Ulterior sunt efectuate o serie de microinjecții intradermice, cel mai frecvent la nivel facial sau zona gâtului, decolteului, mâinilor, respectându-se anumite etape procedurale.

Câte ședințe facem și când vedem rezultatele?

Atunci când tratamentul vizează îmbunătățirea aspectului pielii, pacienții vor observa efectele benefice chiar și dupa o singură ședință, de obicei fiind indicate până la 3 astfel de proceduri, efectuate la un interval de aproximativ o lună.

Așa cum ați văzut și în video, experiența mea a fost una plăcută, fără durere, iar micile umflături ce rămân în urma injectării au dispărut după aproximativ 48 de ore.

Sunt foarte mulțumită de această așa zisă terapie vampir și mă bucur că am avut curajul și încrederea în medicii specialiști de la ELOS să încerc acest tratament. Rezultatele s-au văzut deja după prima sesiune, pielea are un aspect hidratat, luminos și pot observa, în jurul ochilor, o atenuare fină a ridurilor.

Și dacă tot v-am prezentat un ghid de cadouri de Crăciun pentru persoana iubită, iată o idee de cadou cu care ne putem răsfăța pe noi înșine în preajma Sărbătorilor!

Știți lista aceeea de obiective pe care ni le propunem la începutul unui nou an? New Year Resolutions? Să ne facem abonament la sală, să nu mai mâncăm atâtea dulciuri, să citim mai mult etc?

Ei bine, știu că poate statistic lucrurile nu stau chiar așa, însă mie începutul anului chiar mi se pare un prilej favorabil să avem mai multă grijă de cele mai importante posesiuni ale noastre: sufletul și trupul. Să începem să mâncăm mai sănătos, să facem mai multă mișcare și de ce nu, să încercăm o sesiune de PRP.

Când arătăm bine și ne simțim bine în pielea noastră putem face față mai ușor provocărilor pe care le poate aduce noul an.

Sper să vă fie de folos acest articol și aștept întrebările voastre!

Vă pup!