Maca sau rădăcina de maca are ca origine munții Anzi din Peru.

Eu am descoperit acest supliment minune în urmă cu câțiva ani, în Los Angeles, când mi-a fost recomandat de o bună prietenă nutriționistă. Am început să îl folosesc cu regularitate, în smoothie-uri, iar efectele nu au întârziat să apară. În primul rând, a avut loc în organismul meu o îmbunătățire la nivel hormonal (spun pe asta pe baza analizelor). În al doilea rând, am început să am mai multă energie, o piele mai luminoasă și o stare generală mai bună.

Ulterior am aflat că acest supliment este unul dintre secretele celebrităților de la Hollywood. Am scris mai jos cele mai importante beneficii ale acestuia.

maca-powder-and-root

Maca a câștigat o reputație pentru că ajută la menținerea echilibrului hormonal și contribuie semnificativ la inversarea hipotiroidismului.

Este un adaptogen endocrin, ceea ce înseamnă că acesta nu conține nici un fel de hormoni, ci mai degrabă conține substanțele nutritive necesare pentru a sprijini producția normală de hormoni.

Este în mod natural îmbogațită  în minerale (calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor și zinc), steroli, până la 20 de acizi grași, lipide, fibre, carbohidrați, proteine și aminoacizi esențiali .

Maca stimulează și hrănește hipotalamusul și glanda pituitară, care sunt considerate glandele master ale organismului. Aceste glande reglează de fapt, sistemul endocrin, astfel încât atunci când sunt în armonie acestea pot aduce echilibru glandei suprarenale, tiroidei, pancreasului, ovarelor și glandelor testiculare, adică celor mai importanți hormoni din organism.

Acest lucru favorizează procesul de anti-îmbătrânire, menținând un organism tânăr și sănătos.

A fost dovedit că rădăcina maca este benefică pentru tot felul de probleme hormonale, inclusiv sindromul premenstrual și menopauză. Este, de asemenea, un intensificator de fertilitate și este cel mai bine cunoscut pentru îmbunătățirea libidoului și a funcției sexuale, în special la bărbați . Din acest motiv, ea a câștigat denumirea de “Viagra naturala”.

Acest superfood  ajută la rezolvarea anumitor probleme ale pielii (acnee, eczeme, psoriazis și chiar cicatrici) și mărește producția de colagen.

Mai mult, maca poate aduce stabilitate și echilibru emoționale ajutând astfel în cazul depresiei, al schimbărilor de dispoziție și al stresului.

Pudra de maca se poate folosi cel mai bine în smoothie uri dar și amestecată în cafea sau se pot lua capsule. Nu se recomanda femeilor însărcinate sau care alaptează.

Maca smoothie
Un smoothie cu maca, migdale și scorțișoară