Los Angeles… orașul în care am trăit pentru mai bine de șase ani (cum am ajuns acolo puteți afla aici). Până să mă stabilesc în California vizitasem deja New York-ul – despre care vă voi povesti într-un articol anterior. Însă nu numai că NY-ul se află pe coasta de Est și LA pe coasta de Vest, dar fiecare au o cultură proprie și un vibe specific.

În primul rând, ceea ce m-a atras la Los Angeles a fost clima.

Vremea e aproape perfectă all year round și ai la îndemână o ofertă vastă de activități: oceanul la aproximativ 45 de minute, muntele la 80-100 km, hiking în aer liber și alte modalitatăți de a face sport, o cultură culinară diversificată și multe altele.

Și desigur, ceea ce diferențiază LA-ul de alte orașe este că ai mereu sentimentul că tocmai ai trecut pe lângă cineva faimos. În mai puțin de 48 de ore de când am aterizat în California, am ajuns să comand o cafea la un Starbucks în West Hollywood blângă nimeni altul decât Keanu Reeves, unul dintre actorii mei preferați. Cu timpul însă ajungi să te obișnuiești cu ideea și să nu ți se mai pară ceva ieșit din comun.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când ajungi este să îți închiriezi o mașină. Transportul în comun nu e o variantă prea fericită, iar taxiurile sunt scumpe. Mai sunt variantele Uber și Lyft, însă și acestea pot deveni costisitoare având în vedere că mai nimic nu e withing walking distance.

Los Angeles este un oraș al trendurilor.

Și chiar dacă uneori poate părea copleșitor, tot ce trebuie să faci este să găsești propriul ritm. Nu cred că ar fi fost un loc mai potrivit pentru a adopta un regim 100% vegan. LA este kilometrul zero în materie de healthy eating și healthy living.

În continuare vă voi recomanda locurile pe care le frecventam. Nu uitați că, deși eu vă voi propune restaurante și supermarketuri în care ai posibilitatea de a alege alimente organice (bio) și meniuri vegetariene sau vegane, există nenumărate opțiuni pentru a mânca pizza, steak-uri, paste sau un hamburger de la mama lui (vedeți In-N-Out).

În general, mă aprovizionam de la Erewhon, Whole Foods și Trader Joe’s (unde găsești un raport calitate-preț foarte bun).

Los Angeles - Erewhon

Preferam să îmi beau Almond Milk Latte-ul de dimineață la Alfred.

Hello!
But first, coffee! @Alfred

Alte cafenele pe care le recomand: Intelligentsia în Venice Beach, Oak’s Gourmet Market în Los Feliz.

Intelligentsia Venice Beach
Intelligentsia Venice Beach

Cele mai trendy locuri pentru a bea un smoothie sănătos: Earth Bar și Kreation Organic Juicery.

Cele mai cool restaurante: my all time favorite Gjelina în Venice Beach, Cafe Gratitude, Gracias Madre – vegan cu specific mexican și cele mai bune Margarita din oraș, The Butcher’s Daughter, Joan’s On Third, Cecconi’s, Il Pastaio, Nobu, BOA Steakhouse, Koi Sushi, Il Mulino, AGO, Pizzeria Mozza, Giorgio Baldi – restaurantul preferat al Rihannei.

Where to have a drink: Chateau Marmont, The Nice Guy, Soho House, Polo Lounge de la Beverly Hotel, The Rooftop Bar la Standard Downtown, Ysabel.

Brunch la Gjelina
Brunch la Gjelina

Cea mai practicată activitate sportivă în Los Angeles este hiking-ul.

Și cele mai potrivite locuri pentru a face acest lucru sunt: Runyon Canyon, Franklin Canyon Park și Griffith Park.

La sfârșitul săptămânii, duminica, aveam un traseu bine stabilit, un fel de circuit. Mă opream dimineața la Farmer’s Market de unde mă aprovizionam cu produse proaspete direct de la fermieri. Apoi, dădeam o tură la Flea Market (pe Fairfax și Melrose), de unde îmi achiziționam adeseori obiecte vintage. În cele din urmă, porneam spre Malibu, unde, după ce luam prânzul, petreceam câteva ore la plaja mea preferată, El Matador Beach.

Și, last but not least, atracțiile turistice: Hollywood Boulevard și Madame Tussauds – muzeul de ceară. Getty Museum, Griffith Observatory, Mulholland Drive – pentru un view spectaculos asupra orașului. Universal Studios Hollywood, Abbot Kinney (o stradă cu multe restaurante și magazine), desigur, Venice Beach, unde poți închiria biciclete, poți juca padel, poți cumpăra suveniruri.

Cam atât despre Orașul Îngerilor, urmează alte destinații pe care le-am vizitat și care și-au câștigat locul în povestea mea.

hollywoodsign