Sfârșitul anului e un bun prilej să ne rupem de rutina zilnică, să petrecem momente liniștite în care putem reflecta la planurile noastre pentru noul an, să călătorim alături de prieteni. Spre deosebire de 2015, când am stabilit din timp o vacanță la Cisnădioara, lângă Sibiu, de această dată am fost mai spontani, și am ales pe ultima sută de metri să acceptăm invitația unor prieteni de a petrece o săptămână la casa lor de vacanță. Așa că pe data de 27 decembrie am pornit în călătoria noastră spre Gstaad.

Am ales să zburăm până la Geneva și de acolo să luam trenul până la destinație. Pentru că nu mai mersesem de mult cu trenul m-am bucurat de această mini-aventură și astfel vacanța noastră a început cu dreptul.

gstaad by Lili Sandu

Gstaad-ul este un sat la poalele Alpilor, situat la aproximativ 1000 m altitudine și știam despre acest loc că este destinația favorită a jet set-erilor. Mie mi-a amintit puțin de Sinaia și am fost plăcut impresionată de unitatea estetică a chalet-urilor, iar seara, când fiecare casă își aprindea luminițele (toate de aceeași culoare), Gstaad-ul se transforma într-un oraș de poveste.

În prima seară am avut parte de o surpriză frumoasă: am mers la cină la Wasserngrat, un restaurant în vârful muntelui la care se putea ajunge doar cu telescaunul.

În timp ce urcam, acoperiți de o pătură, am putut admira cerul înstelat și orașul licărind în spate – un cadru foarte romantic și o experiență de neuitat pentru niște nou-veniți în Gstaad.

Și așa cum se întâmplă în astfel de momente când te afli într-o stare de beatitudine, uiți să mai pui mâna pe camera foto. 🙂

Eram entuziasmați că vom skia, pentru că Gstaad-ul este și o atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă, însă nu am avut parte de zăpadă. Cu toate acestea, am făcut plimbări lungi în centrul orașului și am fost la hiking, bucurându-ne de priveliștea ce se desfășura înaintea noastră.

gstaad by Lili Sandu

gstaad by Lili Sandy

gstaad hiking by lili sandu

Din punct de vedere culinar, Gstaad-ul oferă, în principal, o gamă variată de brânzeturi, dintre care cele mai cunoscute moduri de a fi servite sunt Fondue și Raclette, pe care le-am încercat și eu. A meritat pe deplin, chiar dacă nu obișnuiesc în mod normal să consum produse lactate, din cauza intoleranței mele la lactoză.

gstaad by Lili Sandy

gstaad by Lili Sandu
Mic dejun cu soare

Datorită ospitalității prietenilor noștri, ne-am bucurat în fiecare seară de un program variat, pe data de 30 decembrie ajungând și la celebrul hotel Gstaad Palace, locul preferat de numeroase celebrități de-a lungul vremii, cum ar fi Elizabeth Taylor, Richard Burton, Michael Jackson, Grace Kelly sau Prințesa Diana.

gstaad palace by silviu tolu

gstaad
Styling by NISSA Collection

gstaad palace by lili sandu

După o cină copioasă la restaurantul Le Grill, am mers, după “tradiție”, în lobby-ul grandios al hotelului, unde am ascultat muzică live și gazdele ne-au pus în temă cu mondenitățile locale. Mai târziu, am coborât la legendarul club Greengo, pentru a încheia seara pe ringul de dans.

Noaptea dintre ani am sărbătorit-o acasă printr-o petrecere organizată în cele mai mici detalii de către grupul nostru de prieteni, fiecare fiind desemnat cu câte o sarcină. Noi ne-am ocupat de ornamentele pentru interior și Silviu a preparat his signature cocktail, gin & tonic cu castravete și afine, care a fost foarte apreciat de către invitați. A fost o seară reușită, am avut parte și de artificii, și de foc de tabără, și de sărutul magic de la miezul nopții și petrecerea s-a încheiat în zorii zilei, când DJ-ul a hotărât că e vremea pentru un after party, la care noi nu am mai ajuns. Pentru că deja dormeam.

gstaad by Lili Sandu
Costum by NISSA Collection

gstaad by lili sandu

Am ales să începem anul în cel mai relaxant mod cu putință, la spa-ul de cinci stele de la hotelul Alpina, unde ne-am bucurat de facilitățile oferite: camera cu sare de Himalaya, piscina exterioară, jaccuzzi-ul și steam room-ul. A fost o experiență revigorantă și astfel am început noul an plină de energie și good vibes. Tot o tradiție locală este și focul de artificii grandios de la Alpina de pe data de 1, pe care l-am urmărit impresionați, alături de prietenii noștri.

alpina gstaad by silviu tolu

alpina gstaad spa by Lili Sandu

alpina gstaad spa by lili sandu

Următoarele zile au trecut mult prea repede și când a venit momentul plecării, ne-am luat cu greu la revedere de la gazde și de la acest loc de poveste, cu promisiunea că… VA URMA.

gstaad chalet by lili sandu
Chalet-ul în care am stat

gstaad by lili sandu