În această săptămână, inspirată de venirea toamnei, vă propun un green smoothie care de multe ori îmi ține loc de mic dejun. Este un smoothie plin de fibre, vitamine și minerale necesare pentru buna funcționare a organismului și joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar.


Rețetă Green Smoothie:

 • 250 ml lapte vegetal (ex: lapte de migdale, de cocos etc);
 • 1 banană (puteți folosi banana congelată pentru o textură mai densă);
 • 1 mănunchi spanac ( 8-10 frunze);
 • 1 mănunchi pătrunjel (6-8 fire);
 • 1 linguriță spirulină;
 • 1/2 avocado;
 • 1 pară;
 • 1 lingură ulei de cocos;
 • 1/2 lămâie stoarsă.

Opțional:

Pentru un gust mai dulce, adăugați 1-2 curmale. Puteți adăuga și câteva frunze de mentă pentru un gust mentolat.


dscf7608-copy

dscf7611

dscf7614

dscf7616

dscf7630

 

 

Beneficii:

Laptele vegetal este recomandat celor care prezintă intoleranță la lactoză.

Banană: pe lângă numeroasele tipuri de antioxidanți pe care le conțin, bananele sunt o sursă importană de potasiu și magneziu.

Spanacul este o excelentă sursă de vitamine (K, A, C, acid folic), dar mai ales de Fier. Totodată, spanacul are și abilități remarcabile de a îmbunătăți calitatea sângelui,  de a crește vitalitatea și de energiza organismul.

Pătrunjelul: conține foarte multă vitamina C care este un antioxidant important și un antiinflamator puternic.

Avocado: o sursă bogată de acizi grași esențiali cu numeroase proprietăți nutriționale importante. Are capacitatea de a proteja ficatului și ajută la creșterea nivelului de colesterlor bun în organism (HDL) și la reducerea celui rău (LDL).

Perele conțin apă în proporție de 80%, vitamine și fibre.

Ulei de cocos: este una din cele mai bogate surse de grăsimi saturate (foarte bune pentru organism). Despre toate beneficiile acestui superaliment voi scrie pe larg într-un articol viitor.

Lămâia, o bogată sursă de vitamina C (antioxidant care stimulează sistemul imunitar), echilibrează pH-ul din interiorul corpului, ajută la eliminarea toxinelor, întinerește pielea, ajută digestia și stimulează funcțiile hepatică și biliară.

Spirulina: ingredientul cheie din acest smoothie, prezintă uimitoare beneficii pentru organism – bogat în proteine și una din cele mai complete surse de nutrienți. Mult mai multe despre spirulină, găsiți într-un articol pe care l-am publicat aici.

Instrucțiuni:

 1. Se adaugă ingredientele în blender. Laptele îl puteți pune fie la început, fie după ce ați adăugat toate ingredientele.
 2. Se amestecă la viteză mică crescând-o treptat, până când se obține un lichid (ceva mai dens decât un suc) omogen.
 3. Savurați-l cu plăcere!

img_7376

green smoothie