7 filme cu zăpadă pe care să le vizionezi iarna aceasta 

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi place iarna. Și îmi place iarna mai ales atunci când ninge. “Da, dar fleșcăiala de după o ninsoare?” vor spune mulți. Sigur, e neplăcută. Însă nu mi se pare un preț prea mare pentru bucuria de a vedea orașul acoperit de zăpadă. Anul trecut a nins abundent după revelion și mă bucur că am ieșit în Cișmigiu cu aparatul de fotografiat să imortalizez scena. Măcar cu amintirile să rămân.

Și pentru că și iarna aceasta s-a decis să-mi facă hatârul, m-am gândit să scriu pe blogul lui Lili o listă cu filmele mele preferate cu zăpadă.

Nature's black and white. #hello_worldpics #moodygrams

A post shared by Silviu Tolu (@silviutolu) on

Așadar, fie că vă place iarna, fie că nu, aceste filme sunt îndeajuns de bune pentru a fi vizionate oricând și oriunde.

1) The Hateful Eight

Filmul ăsta e atât de reprezentativ pentru anotimpul iarnă încât merită să fie primul din listă. Toată lumea știe cine e Quentin Tarantino (sper) și știe că are un stil specific. The Hateful Eight mi se pare cu atât mai bun cu cât aproape toată acțiunea filmului (și e un film de ~3 ore) se petrece într-o cabană unde opt personaje sunt izolate din cauza viscolului. Dacă nu l-ați văzut deja, trebuie să o faceți.

Hateful Eight / Filme de vizionat iarna aceasta / Silviu Tolu / www.lilisandu.ro
Samuel L. Jackson în Hateful Eight

2) Fargo

Fargo este un film semnat de frații Ethan și Joel Coen. Un crime-thriller atât de bun încât a fost făcut și un serial bazat pe poveste. Steve Buscemi, Frances McDormand și William H. Macy sunt la mare înălțime. Multă zăpadă. Trebuie să fii atent ca să prinzi subtilitățile.

Fargo / Filme de văzut iarna by Silviu Tolu

2) The Shining

Una dintre capodoperele lui Stanley Kubrick. Kubrick este unul dintre regizorii mei preferați și a fost unul dintre cei mai mari regizori din lume. Un film horror după un roman al lui Stephen King în care Jack Nicholson face un rol formidabil.

Filme de vizionat iarna / Silviu Tolu pentru lilisandu.ro

4) The Revenant

Se spune că Iñáritu a scris acest film pentru DiCaprio, sau mai bine spus, pentru ca el să câștige Oscarul. Oricum ar fi, este impresionat faptul că a fost filmat doar cu lumină naturală – sunt câteva cadre de excepție, că este o poveste inspirată din realitate sau că… Leonardo DiCaprio mănâncă pe bune o bucată de ficat de bizon, deși e vegetarian (vă povestește Lili despre method acting). Mi-a plăcut. Este foarte bine realizat. Și e cu zăpezi. Din plin.

The revenant / filme de văzut iarna aceasta

5) The Grand Budapest Hotel

Mie îmi plac tot ce face Wes Anderson. Realitatea se îmbină perfect cu ficțiunea și important este să te bucuri de film. Distribuția este una greu de egalat (Ralph Fiennes, William Dafoe, Adrien Brody, Bill Murray, Jude Law, Jeff Goldblum etc). Perfect de văzut într-o duminică seară.

Filme de vizionat iarna aceasta / Silviu Tolu pentru lilisandu.ro

6) Spectre 007

Un film cu James Bond sub regia lui Sam Mendes (tot el a făcut și Skyfall) care este perfect pentru amatorii de acțiune. Urmăriri cu mașini, avioane, elicoptere, peisaje exotice, dar și cadre superbe cu zăpadă filmate în Sölden, Austria. Iar dacă vă întrebați ce ochelari de soare poartă Daniel Craig în fotografia de mai jos, îi găsiți în lista de cadouri cool pe care eu și Lili am scris-o pentru sărbători.

Spectre / Filme de vizionat iarna aceasta / Silviu Tolu

7) Everest

Povestea reală a lui Rob Hall și Scott Fischer despre escaladarea Everestului în 1996. Bine realizat de către un regizor islandez, Baltasar Kormákur. Te ține cu sufletul la gură. + pentru fanii Jake Gyllenhaal

Everest / Filme de vizionat iarna aceasta

 

Ar mai fi destule filme de adăugat, dar vă las pe voi să completați această listă cu filme cu și despre iarnă care v-au plăcut și pe care ni le-ați recomanda și nouă.

Gânduri bune,

Silviu.

 

P.S. Și dacă tot sunt pe blogul lui Lili, profit de ocazie să vă invit să ascultați podcastul meu despre creativitate, succes și branding personal, Silviu Tolu Podcast Show. Sper să vă placă! (click pe fotografie pentru link-ul către iTunes)

Silviu Tolu Podcast Show